Очакваната победа на френския шампион Пари Сен Жермен срещу Монпелие с 5:2, бе белязана от Килиан Мбапе и поведението му на терена.

Младата звезда на парижани влезе в спор с бразилската перла на тима Неймар. Южноамериканецът не позволи на французина да изпълни втората дузпа (преди това Мбапе пропусна удар от бялата точка). Също така седмицата на столичния тим нервно размаха ръце и спря да бяга, след като не получи топката от Витиня.

Le Parisien разкри, че Мбапе и Неймар са продължили да се карат словесно след мача и техните съотборници е трябвало да ги разделят, за да предотвратят по-сериозен физически сблъсък.

От ПСЖ се очаква много през новия сезон и основната мишена за пореден път е спечелването на Шампионска лига. Въпреки победата, срещата с Монпелие е най-добрият показател какво може да направи голямото его на футболните звезди.

Мбапе получи ролята на основа на проекта на клуба след подписването на новия си контракт. Договорът дойде на фона на това, че ПСЖ има Лионел Меси и Неймар в редиците си.