Отборът на ПСЖ остава непобеден във френската Лига 1 след успех с 2:1 като гост на Монако в дербито на 14-ия кръг на шампионата.

ПСЖ е лидер с 38 точки от 12 победи и 2 хикса до момента в първенството. Това бе и четвърта поредна победа за ПСЖ в Лига 1 този сезон.

Шампионът Монако остана на трета позиция във временното класиране с 29 точки, колкото има и вторият Лион. Загубата бе трета за Монако в Лига 1.

Футболистите на ПСЖ надиграха съперника си и се поздравиха със заслужени 3 точки.

За ПСЖ вкараха Единсон Кавани и Неймар, а за Монако точен бе Жоао Моутиньо.

Феновете видяха само едно попадение през първото полувреме най-вече заради пропуските на гостите. Футболистите на ПСЖ бяха по-агресивният отбор, но взеха само гол аванс за първите 45 минути.

Иначе още във 2-ата минута Неймар пусна към Килиан Мбапе, който напредна и стреля, но прати топката край вратата на Монако. Юлиан Дракслер можеше да накаже грешка в защитата на домакините в 8-ата минута, но пропусна.

Това обаче не се случи в 19-ата минута, когато Единсон Кавани не сгреши и откри за ПСЖ. Кавани бе изведен от Дракслер и бе точен за 1:0 в полза на парижани.

Радамел Фалкао също стреля опасно към вратата на Монако, но не успя да се разпише в 28-ата минута.

Малко преди почивката, в 42-ата минута Юлиан Дракслер пропиля отлична възможност. 24-годишният германец прати топката с глава към долния десен ъгъл на вратата на Монако, но Даниел Субашич спаси.

Три минути след почивката Неймар удари греда. Бразилецът получи от Кавани и стреля, но право в десния страничен стълб на вратата на домакините.

В 49-ата Килиан Мбапе направи нов пропуск след като опита да прехвърли Даниел Субашич, но замисълът му не успя.

Неймар покачи на 2:0 в 52-ата минута на двубоя от дузпа. Бразилецът бе съборен в наказателното поле на Монако минута по-рано и сам реализира за 2:0.

Мбапе отново не успя да се разпише в 69-ата минута, а в 73-ата Единсон Кавани удари греда и резултатът остана 2:0.

Отборът на Монако върна едно попадение в 81-ата минута на двубоя.

Жоао Моутиньо стреля силно от границата на наказателното поле, топката рикошира в Килиан Мбапе и влезе във вратата на ПСЖ за 1:2.

До края обаче домакините нямаха сили за нещо повече, а парижани заслужено триумфираха.