Ашраф Хакими получи в понеделник повиквателна за националния отбор на Мароко по футбол въпреки обвинението към него за изнасилване във Франция, предаде АФП. Селекционерът на тима Уалид Регриги му гарантира пълната си подкрепа.

"Той е спокоен, това е най-важното. Ние сме с него, възползва се от презумпцията за невинност, докато не се докаже противното. Ние сме мароканци и сме зад Ашраф", каза Реграги при представянето на играчите в приятелските мачове срещу Бразилия (на 25 март в Танжер) и срещу Перу (на 28 март в Мадрид).

"С цялото си сърце сме с него и за него ще е добре да се прибере в Мароко и да усети подкрепата", каза още треньорът на пресконференцията си в Рабат.

"Той е силен на и извън терена. Трябва да мисли на първо време за футбол, има хора, които да се занимават с проблемите му", каза още Реграги.

На защитника на Пари Сен Жермен му бе повдигнато обвинение за изнасилване на 3 март, след като бе обвинен от 24-годишна жена, че я е изнасилил в дома си в Булон-Биланкур, в покрайнините на Париж. Футболистът отрича категорично.

За двата приятелски мача Уалид Реграги е запазил ядрото на отбора, който стигна до полуфиналите на Световното първенство в Катар.

"Идеята ми бе да запазя гръбнака на тима. Не обичан неблагодарността. Знам, че много хора очакват промени, но това е отборът, който направи мароканците щастливи", коментира селекционерът.

Новите играчи в националния тим на Мароко са Бенжамен Бушуари (Сент Етиен), Аюб Амрауи (Ница) и Шади Риад (Барселона).