Борбата за власт в Пари Сен Жермен между нападателите Килиан Мбапе и Неймар заплашват да разделят отбора на лагери. Скорошна кавга кой да изпълни дузпа срещу Монпелие през уикенда извади наяве някои егоистични проблеми в съблекалнята.

По време на самия двубой пък Мбапе беше видян да се отказва от това да тича към наказателното поле по време на атака на неговия тим, защото топката не му беше подадена. Съобщава се още, че отношенията между играчите на столичани и световния шампион са охладнели сериозно, като Мбапе отбягвал своите съотборници. 

Звездата на Франция се обвърза с нов дългосрочен договор през лятото, като по този начин избра да остане на „Парк де Пренс“ пред това да премине в Реал Мадрид, но в началото на новия сезон остава в сянката на своя съотборник Неймар. След като пропусна дузпа при резултат 0:0 при победата с 5:2 над Монпелие, Мбапе се опита да грабне топката от ръцете на Неймар, когато парижани вече бяха повели.

„Le Parisien“ съобщава, че двамата са се опитали да продължат спора си в съблекалнята, където защитникът Серхио Рамос е трябвало да се намеси. „Goal“ добавя, че Мбапе се е надявал на по-голяма власт и влияние на „Парк де Пренс“, след като подписа договора си по-рано тази година.

БТА / BTA
51 снимки

Неймар пък изглеждаше готов да напусне на по-ранен етап през лятото. Вместо това бразилецът остана във Франция, като допринесе с три гола и три асистенции в първите два мача от новия сезон.

Липсата на дисциплина и отборна етика измъчваше ПСЖ по време на изкачването им до върха на европейския футбол. Докато титлите в Лига 1 идват една след друга, постоянните им неуспехи в Шампионската лига са оставили клубното ръководството силно разочаровано, допълват от френското издание.