Милиони хора по света са в изолация поради пандемията причинена от коронавируса. Спортисти, футболисти, знаменитости и обществото като цяло се опитват да не напускат домовете си, така че броят на инфекциите да не се увеличава, а вратарят на ПСЖ Кейлор Навас правеше същото със семейството си в Париж. Но стражът на парижани избра да се срещне със семейството си и това на съпругата му Андреа Салас в родната им Коста Рика.

Според информация на ESPN, капитанът на националния отбор е предприел пътуване с частен полет в нощта на 27 март, за да се прибере при семейството си и по този начин да бъде с любимите си хора по време на тази сложна ситуация в световен мащаб. Информацията сочи, че Навас е платил общо 200 000 долара, за да пътува с трите си малки деца и съпругата си от Париж до Сан Хосе.

След това и според указанията, установени от Министерството на здравеопазването и правителството на Коста Рика, Навас и семейството му трябва да останат най-малко 14 дни под карантина, което е необходимо за предпазване от заразяване на други хора с COVID-19.

Чрез социалните мрежи Кейлор Навас изпрати съобщение до сънародниците си и ги подкани да следват инструкциите на здравните власти, така че да се избегне увеличаването на заразата.

„Както всички знаем, в световен мащаб преминаваме през много сложна ситуация с COVID-19, искам да кажа на хората от Коста Рика: Нека слушаме всички правила на нашите власти, бъдете отговорни“, написа вратарят на ПСЖ.