Вратарят на Дижон Баптист Рейне направи поредица от спасявания, а накрая сам подхвана атаката, довела до изравнителния гол за 2:2 при гостуването на Монпелие.

В двубоя от 30-ия кръг на френската Лига 1 Дижон взе един гол аванс пред домакина си Монпелие и се оттегли на почивка, доволен от водачеството си с 1:0. Попадението реализира в 27-ата минута Уесли Саид.

Монпелие обърна с два гола през второто полувреме. Скири в 59-ата и Сио в 67-ата обърнаха резултата да 2:1. Но в самия край на мача, след като стражът на Дижон Рейне подхвана головата атака тя бе завършена отново от Уесли Саид за крайното 2:2.

В друг мач от кръга Тулуза обърна гостуващия Страсбург от 0:1 до 2:1, но в края по същия сценарий като в Монпелие допусна изравняване 2:2. Бакари Коне вкара решителния гол за ремито.

Анже не срещна подобни вълнения и би леко гостуващия Каен с 3:0 с головете на Флавиен Тайт, Карл Токо Екамби и Принс Орианг, първите два още до почивката.

Равенство бе фиксирано в четвъртия късен мач от съботната програма във Франция. Амиен и Троа завършиха 1:1 след два гола от дузпи – първо на Муса Конате за домакините в 38-ата, а после в 47-ата на Адама Ниане.