Отборът на Лил се класира за финала в турнира за Купата на Лигата във Франция, след победа с 5:1 над Бордо. 14-я във временното класиране в Лига 1 Лил изигра силен мач и не остави много шансове на съперника си, който пък заема 10-о място в шампионата. Лил поведе с 3:1 още през първото полувреме, а през второто напълно контролираше двубоя.

Ясин Бензия откри резултата за Лил срещу Бордо. Бензия реализира още в 7-ата минута, възползвайки се от грешка в защита за гостите от Бордо, която бе истински подарък за домакините, въпреки че останаха и съмнения за засада при атаката.

Тимът на Бордо стигна до равенство в 33-ата минута с попадение на Клеман Шантом, но домакините нанесоха съкрушителен удар на съперника си с нови два гола в самия край на първото полувреме. След хубава атака и комбинация между Рони Лопес и Ясин Бензия, топката се отби от крака на сенегалския защитник на Бордо Ламин Сане и Лил поведе с 2:1 в 41-ата минута. Само 4 по-късно Адама Сумаоро вкара третия гол за домакините в двубоя от полуфиналите на Купата на Франция.

След почивката Ерик Боатек реализира страхотен гол за Лил с пета от въздуха при атака в 56-ата минута за 4:1. Гостите опитаха да променят развоя на срещата и да намалят пасива си, като в 89-ата минута влезлият като резерва Адам Она бе близо до попадение, но пропусна.

Крайния резултат оформи в третата минута на добавеното време влезлият като резерва Софиан Буфал, който с великолепен прехвърлящ удар вкара за 5:1, което изпрати Лил във финала на турнира за Купата на Лигата във Франция.

В другия полуфинал в сряда вечер играят ПСЖ и Тулуза.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS