Лил записа пети пореден мач без поражение в Лига 1, като сега завърши наравно 1:1 с Ница на своя терен. "Песовете" определено могат да съжаляват, че не стигнаха до победата, но и тази точка ще помогне в борбата за оцеляване. 

Ясин Бензия вкара невероятен гол в самото начало, но малко преди почивката Никлас Хулт изравни. През втората част попадения не паднаха и затова домакините взеха само една точка от този сблъсък.

А мачът започна перфектно за Лил. Още в 10-та минута Ясин Бензия стреля от пряк свободен удар и така завъртя топката от десния фланг, че тя премина през шестима играчи от неговия и противниковия отбор, преди да се оплете в мрежата на безпомощния вратар Йоан Кардинал - 1:0. 

Малко след това Джибрил Сидибе не успя да удвои преднината на тима си, а Ерик Ботеак в 28-та минута също пропиля хубав шанс. В 31-та минута Валер Жермен не успя да изравни за Ница, но преди почивката беше в основата на изравнителното попадение. 

Тогава той асистира по перфектен начин към Никлас Хулт, който не сбърка и резултатът стана 1:1. При този резултат дойде и почивката, а след нея домакините бяха далеч по-активни и имаха повече шансове да победят. 

Първо в 63-та минута Ерик Ботеак тресна гредата след перфектно изпълнен пряк свободен удар, а малко след това и Бензия изпусна страхотна възможност. В 67-та минута отново Ботеак пропиля възможност, за да дойдат шансовете за Ница. 

Във всички случаи обаче, в които имаше опасности пред вратата на Лил, вратарят Винсент Енияма показа невероятната си класа и изби положенията, които застрашаваха точката за отбора му. 

В крайна сметка този резултат се запази и след него домакините събраха 25 точки, за да живнат малко в долната половина на таблицата. Ница има точки и се изравни с четвъртия Каен и гледа все по-нависоко в класирането.