Отборите на Ница и Лил не успяха да се победят в мач от 12-я кръг на френската Лига 1. Двубоят приключи при резултат 0:0, като и двата тима имаха своите шансове за попадение, макар те да не бяха много.

След равенството, Ница държа шестото място във временното класиране с 18 точки, а отборът на Лил е на незавидната 16-а позиция с 12 точки в актива си. За Лил това бе трети мач без успех във Франция, след хикса с Гингам и загубата от Олимпик Марсилия.

Ница, чийто тим прекъсна победната си серия в Лига 1 в миналия кръг с поражението 1:3 при гостуването на Газелек Аячо, можеше да реши двубоя в своя полза в 81-ата минута, когато Валер Жермен стреля опасно, но защитник изби от голлинията, а при добавката на Маамане Траоре също не успя да реализира. Домакините имаха претенции за игра с ръка на футболист от Лил, но сигнал на съдията нямаше.

Гостите от Лил пък имаха претенции за дузпа в 54-ата минута при рисковано влизане на Пол Бейс в краката на Джирил Сидибе на границата на наказателното поле. Четири минути по-късно при нова атака за Лил аржентинецът Ренато Сивели засече центриране и стреля остро в глава, но неточно.

Хатем Бен Арфа отправи добър удар в 60-ата минута към вратата на Лил, но

Винсент Ениеама внимаваше и спаси. Девет минути по-късно Баптист Гийом пробва мерника си към вратата на домакините, но неточно.

В продължението футболистите на Лил останаха на косъм от победно попадение, след като на Нампалис Менди му се наложи да избива топката почти от голлинията при атака за гостите.