Отборът на Бордо победи Гингам с 1:0 в мач от 17-я кръг на френската Лига 1. С успеха Бордо спря негативната си серия от три мача без победа във Франция, включително поражения в последните си две срещи.

Бордо вече е 12-и във временното подреждане с 21 точки в актива си, а съставът на Гингам остава 17-и с 19 точки в актива си. Това бе трета поредна загуба на Гингам.

Домакините имаха превъзходство в дубоя като до 35-ата минута бяха отправили 4 удара по посока вратата на Гингам срещу само един за съперника. Футболистите на Бордо обаче не бяха достатъчно креативни в офанзивен план и въпреки по-голямото притежание на топката не успяха да реализират.

След почивката Бордо опита да наложи по-сериозен натиск и в 60-ата минута Адам Унас застраши вратата на Гингам, но защитата на гостите все пак се справи. Две минути по-късно обаче домакините успяха да поведат с гол на Сердик Ямбере.

25-годишният Ямбере реализира в 62-ата минута за 1:0 след като засече чудесно топката с глава след центриране от корнер на Уахби Казри.

Домакините обаче се измъкнаха от изравняване в 74-ата минута след като Слоан Прива намери гредата след удар с глава по посока вратата на Бордо.