Арсен Венгер анализира ситуацията на нападателя на ПСЖ Килиан Мбапе в ефира на френския Canal+ . Световният шампион, чийто договор изтича в края на този сезон ен ес зане дали ще го поднови, особено предвид големия интерес на Реал Мадрид. „Белия балет“ е най-желаещият кандидат за подпис с Мбапе през идния юни, но от Франция се говори, че парижани правят отчаян опит да го задържат, дори и само за още един сезон.

Венгер обаче вярва, че ПСЖ изобщо не е в изгодна позиция. Според него е трябвало да приемат предложението на Реал Мадрид за трансфер на стойност 180 милиона евро, за да не рискуват.

„Времето е срещу ПСЖ! Когато си в подобна ситуация, колкото по-дълго продължава тя, толкова по-трудно е да затвориш сделката, предвид опита, който имам. Година и половина се чака ПСЖ да поднови с Мбапе. Той е най-трудно заменимият за тях, а сега е свободен да подпише с когото пожелае“, започна Венгер.



„ПСЖ имаше твърда оферта от Реал Мадрид. Когато откажеш 180 милиона евро... Дори за ПСЖ това все още е огромна сума. Така че, когато отказаха тези пари, мисля, че си казаха: „Имаме Меси и не можем да си позволим да загубим Мбапе. Ще успеем да го убедим да остане“, продължи разсъжденията си французинът.