Френският шампион Лил постигн много трудна, но важна победа с минималното 1:0 като гост на Олимпик Лион в последен двубой от 26-ия кръг на Лига 1. Единственото и победно попадение реализира Габриел Гудмундсон в 35-ата минута.

Като цяло обаче „хлапетата“ бяха по-активният от двата отбора, създадоха повече положения и отправиха повече удари в мача, но така и не успяха да отбележат гол.

„Песовете“ пък успяха да открият резултата в 35-ата минута, когато след хубаво центриране отдясно защитник не успя да изчисти с глава и топката стигна до Габриел Гудмундсон, който я засече във вратата отблизо - 0:1.

Лион можеше да се добере до равенството в 86-ата минута, когато отбелязаха гол, който обаче не бе зачетен. Тогава вратарят Лео Жардим излезе неразчетено и позволи на Лукас Пакета да му отнеме топката и да вкара в опразнената врата. Ситуацията обаче бе разгледана със системата ВАР и съдиите прецениха, че нападателят е извършил нарушение.

По този начин Лил спечели и се изкачи до осмото място с 39 точки. Лион пък вече е 10-и с 38 точки. В следващия кръг шампионите приемат Клермон Фуут, докато „хлапетата“ гостуват на Лориен.