Лион и Клермон изиграха спиращ дъха мач от четвъртия кръг на Лига 1, завършвайки при равенство 3:3. Домакините водеха комфортно с 3:1, но в заключителните минути на двубоя новака във френския елит стигнаха до точката с две попадения на Елбасан Рашани.

„Хлапетата“ стартираха отлично двубоя, след като в 4-ата минута получиха правото да изпълнят дузпа. Зад топката застана Муса Дембеле и с хладнокръвен изстрел изведе тима си апред в резултата.

Гостите показаха, че няма да се задоволят със загубата и в 12-ата минута изравниха. След изпълнение на ъглов удар бившият защитник на Левски Седрик Унтонджи затрудни максимално Синали Диомонде, принуждавайки го да си отбележи атрактивен автогол с глава.

Лион веднага реагира и в 21-ата минута Муса Дембеле се разписа за втори път в двубоя, след като бе най-съобразителен и завърши с добавка под гредата. Ситуацията бе прегледана с ВАР, след което главният съдия Тома Леонар показа центъра и потвърди попадението на домакините.

В заключителните минути на двубоя „хлапетата“ сътвориха великолепна акция, след като Лукас Пакета на два пъти комбинира с Лео Дюбоа и Хусам Ауар, след което завърши с удар в долния десен ъгъл.

Двата тима забавиха темпото през втората част, но всичко бе оставено за заключителните минути на двубоя.

В 80-ат минута резервата Елбасан Рашани нахлу в наказателното поле и отблизо реализира във вратата на Антони Лопеш.

В последната минута на редовното време Хусам Ауар пропусна изгодна възможност останал очи в очи с Артур Десмас, а малко след това и Токо Екамби не успя да реализира.

Дълбоко в добавеното време на двубоя Клермон достигна до равенството, след като Елбасан Рашани с глава възстанови равенството. Веднага след това гостите можеха да достигнат и до успеха, но Мохамед Байо стреля покрай вратата.

По този начин Лион не познава успеха от началото на сезона, след като от три двубоя има само две точки и заема 16-ата позиция в Лига 1, докато Клермон е втория със седем.