Звездата на Пари Сен Жермен Неймар се прибира да се лекува в Бразилия. Той ще остане там в следващите поне десет дни, а през това време клубът ще осигури специален физиотерапевт, който да му е на разположение по всяко време на деня. Новината беше обявена от френския шампион. 

Всичко това щеше да е просто рутинно обявление и да мине в потока от информация, ако не беше ено странно съвпадение. На 1 март в Рио де Жанейро стартира традиционният ежегоден карнавал, който е най-голямото и цветно парти в Бразилия. 

А Неймар е негов отдавнашен почитател и почти не е пропускал повод да го посети. Дори когато играеше в Барселона имаше проблеми със самоотлъчки за по ден-два, в които отиваше на празника по улиците на Рио. 

Сега обаче ще е в родината си контузен. Мнозина фенове на парижани се учудиха защо рехабилитацията му не продължи да се провежда в най-добрите клиники във Франция, но явно Неймар е имал супердобри доводи това да се случи в Бразилия по време на карнавала. 

Иначе се очаква той да е възстановен най-късно в началото на април и да се включи в заключителната фаза на сезона за Пари Сен Жермен.