Отборът на Пари Сен Жермен вече се готви за следващия сезон. Една от основните цели пред клуба от Лига 1 е да назначи нов треньор, тъй като се очаква Маурисио Почетино да напусне в края на сезона.

Според френското издание „Le Parisien“ фаворитът да го наследи все още е Зинедин Зидан. Бившият наставник на Реал Мадрид все още чака се надява да поеме френския национален отбор след Световното първенство тази година, но „Le Parisian“ съобщава, че Зидан е разпитвал и за ситуацията в ПСЖ.

Съобщава се, че Зидан е готов да се върне към треньорството и се очаква почти сигурният нов шампион на Франция за му даде пълна власт при вземането на решения, нещо, което Почетино не е имал във френската столица.

В същото време пък Саутхемптън и Тотнъм вече са по петите на Почетино. Аржентинският треньор не е щастлив в Париж и трябваше да се справя с непрекъснати проблеми със спортния директор Леонардо, който също може да напусне клуба.

Провалът в Шампионската лига и борбата с егото на звездите на ПСЖ бяха основните причини се считат за основни причини за предстоящото му напускане. Бившият мениджър на „шпорите“ е свързван и с работата в Манчестър Юнайтед, но Ерик Тен Хаг е готов да поеме тима от „Олд Трафорд“.

Юлиан Нагелсман също е споменаван като потенциален нов треньор на ПСЖ, а имената на Масимилиано Алегри от Ювентус и мениджърът на Тотнъм Антонио Конте също са в списъка на потенциалните наследници на Почетино.