Звездата на Пари Сен Жермен Неймар е третиран като държавен глава във френската столица, твърди „París Match“. 25-годишният футболист има постоянна охрана в имението си в Буживал. В обширен материал седмичното издание предоставя много подробности относно живота на бразилеца във френската столица и новия му дом.

Пари Сен Жермен плати 222 милиона евро за Неймар на Барселона през изминалото лято.

Имението, в което Неймар живее е построено през 50-те години на миналия век и е на 9 километра от тренировъчния комплекс на Пари Сен Жермен и на 14 километра от „Парк де Пренс“.

Месечният наем на имението е от 14 хиляди евро. Той разполага с 5000 квадратни метра зелена площ и 1000 квадратни метра жилищна площ, разпределена на пет етажа с асансьор.

Охранители облечени в черно постоянно бдят за спокойствието на Неймар в малкия му рай. Те са разположени във вътрешността на имота и на двата входа на сградата.

„Охранителите пазят Неймар 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, все едно охраняват държавен глава“, се казва в материала на списанието.

В имението освен Неймар живееят още около 20 човека, които са част от неговото семейство и приятелите му.

Петте специални права на Неймар в ПСЖ

Имението в Буживал по поречието на река Сена бе дом на друг известен бразилски футболист, който игра за Пари Сен Жермен – Роналдиньо, а също така и на актьора Жерар Депардийо през 70-те и 80-те години.