В края на седмицата е време за класиката във френския футбол. Олимпик Марсилия срещу Пари Сен Жермен.  Снощи, „марсилци“ се върнаха на пътя на победите във Франция, след като се наложиха у дома над Лориен с 4:1. 

По този начин Олимпик прекъсна серията си от 4 мача без успех и футболистите могат да гледат по-спокойно към следващите предизвикателства. И макар че битката с Меси и компания е чак в неделната вечер, от френския гранд явно още отсега започват да мислят за предстоящия двубой.

Преди неделната среща обаче, за „ОМ“ предстои изключително важен тест в четвъртък вечер от турнира Лига Европа. Гостуване на Лацио на „Олимпико“ ще бъде доста тежка задача за бившия европейски шампион, но Хорхе Сампаоли и неговите възпитаници са длъжни да търсят позитивен резултат, тъй като до момента имат 2 спечелени точки в своята група, след две равенства. Според Матео Гендузи, Марсилия има всички шансове да спечели срещу ПСЖ в  предстоящото дерби. Той е твърдо уверен, че ако отборът даде всичко на терена, ще се поздрави с крайния успех.

„Този мач във Франция е нещо уникално. Хората го чакат с нетърпение и всеки стиска палци за своя тим. На Велодром атмосферата ще бъде невероятна, трудно ще бъде да се опише с думи. Точно тази френетична обстановка и подкрепата на нашите фенове ще ни помогне страшно много. Ние вярваме, че можем да победим ПСЖ. Ще излезем на терена в неделя вечер и ще дадем всичко от себе си. Искаме да триумфираме в най-големия мач във Франция, и ако го сторим, това ще ни даде огромно самочувствие“, завърши Гендузи, който е под наем във френския клуб от състава на Арсенал.