Позицията на Реал Мадрид спрямо Килиан Мбапе се е променила, пише Sport. През последните години на "Бернабеу" гледаха на французина като стратегическа цел и като най-добрия футболист в света, но това вече не е така. В "кралския клуб" се питат дали Мбапе още е №1 и с какво е по-добър от Винисиус и Джуд Белингам? 

Това променя абсолютно всичко около желанието на Реал да го има в състава си. Преди три години испанският колос беше готов да плати 200 млн. евро за френския футболист. Дванадесет месеца по-късно Флорентино Перес отново беше готов да даде много, за да има Мбапе, като тогава всичко зависеше от самия футболист. Тогава той избра да остане в Париж. 

Отказът на Килиан в последния момент нарани много мадридистите. В същото време Белингам отказа повече пари, за да сбъдне мечтата си и да заиграе на "Бернабеу". Мбапе обаче остана в ПСЖ, където му дадоха милиони, а освен това и цялата спортна власт в клуба. 

До края на договора на френския нападател остават четири месеца, а той флиртура с два или три клуба, за да държи всички в напрежение. Всичко това накара Реал Мадрид да гледа по различен начин на Килиан Мбапе, гласи материалът на Жосеп Педрерол.