Монако продължава да минава като ураган през опонентите си във френския шампионат. "Монегаските" съсипаха от бой Олимпик Марсилия на неговия "Стад Велодром" и след 4:1 излязоха на върха в Лига 1 с 45 точки, колкото има и Ница. 

Гостите започнаха наказателната си акция от самото начало, като откриха с феноменален гол на Тома Лемар след четвърт час игра, а малко след това и Радамел Фалкао се разписа и удвои. Роландо намали за домакините, но след това на сцената излезе Бернардо Силва. Португалецът се разписа по веднъж преди и след почивката и оформи погрома. 

Този мач започна феноменално и предложи на зрителите едни от най-интересните минути във френския шампионат за целия сезон. И цялата страхотна игра и на двата отбора беше увенчана с голове. 

Още в 15-та минута Тома Лемар се освободи перфектно от опеката си с едно докосване и с прекрасно прехвърлящо изпълнение, макар и от невъзможен ъгъл, остави безмълвен вратаря на марсилци - 1:0. 

В 21-та минута на практика този мач подсказа какво ще се случва до края му. Тогава Джибрил Сидибе изведе перфектно Радамел Фалкао сам срещу вратаря и той копна леко топката, колкото да я насочи неспасяемо в мрежата за 2:0. 

Все пак марсилци намериха сили да върнат интригата, макар за твърде кратко. В 27-та минута Максим Лопес центрира перфектно от пряк свободен удар и сложи топката на главата на Роландо, който от близка дистанция не сбърка и намали на 1:2. 

Последваха мълниеносни атаки и към двете врати, но и множество пропуски. Мачът можеше да поеме във всяка посока, но попадения в следващите минути нямаше. Точно преди почивката обаче тимът от Княжеството нанесе смъртоносен удар и си подпечата успеха. 

В 45-та минута Алмами Траоре направи страхотен пробив по фланга и качи топката на главата на Бернардо Силва в наказателното поле. Португалецът беше набрал скорост и връхлетя топката, кат ударът му щеше да скъса мрежата - 3:1. 

След почивката той нанесе и четвъртият смъртоносен удар, за да оформи погрома. В 56-та минута Фабиньо се подигра със защитата на Марсилия, но ударът му беше спасен от вратаря. Топката обаче се оказа на крака на Бернардо Силва и той имаше лесната задача да я насочи в мрежата за 4:1. 

До края имаше още интересни ситуации, но повече голове така и не паднаха, въпреки усилията на нападателите и на двата отбора. Така Монако се поздрави с важните три точки и вече с 45 е на върха, колкото има и Ница и с три повече пред шампиона Пари Сен Жермен. Марсилия остава на шестото място с 30 точки.