Защитникът на Пари Сен Жермен Даниел Алвеш изпълни със смисъл определението „универсален футболист”. За по-малко от две години при парижани, бразилецът успя да поиграе в официален мач на всяка една позиция.

Според SportBible, бранителят е най-универсалният играч в шампионата на Франция.

Дани Алвеш основно заема позицията на десен защитник. Но откакто пристигна в ПСЖ през 2017 година се наложи да влиза в различни амплоа на терена.

В мача от 22-ия кръг на Лига 1 срещу Рен (4:1), той замени като централен защитник Марко Верати, който получи контузия. За две години успя на няколко пъти да играе и в ролята на атакуващ полузащитник.

С неговата универсалност не се приключва до тук. През изминалия сезон в турнира за Купата на лигата срещу Сошо (4:1) Дани Алвеш беше принуден да сложи и вратарските ръкавици, след като в 90-ата минута съдията изгони стража на тима Кевин Трап.

Така се оказа, че бразилецът се е появявал във всяка фаза на играта за ПСЖ – в атакуващ план, в халфовата линия, в защита и под рамката на вратата.

През настоящия сезон многофункционалният 35-годишен футболист на парижани е участвал в 10 мача във всички турнири, в които реализира един гол.