Докато куп богаташи само лееха сълзи във виртуалното пространство заради пожара в един от символите на Париж, Франция, а и на световното архитектурно наследство - катедралата "Нотр Дам", един дълбоко свързан с футбола човек реши да направи необходимото, за да запази величествената сграда. 

Собственикът на Рен Франсоа-Анри Пино реши да дари колосалната сума от 100 млн. евро за реставрацията на културния паметник, когато огънят бъде потушен и може да се започне работата по възстановяването му. 

Пино е един от най-богатите французи, като е начело на глобална компания, държаща правата върху някои от най-разпознаваемите модни и бизнес-брандове в света. Корпорацията му прави огромни печалби всяка година и той реши да помогне със средствата си за опазването на френското и световното културно наследство. 

Намеренията бяха обявени от неговия син, който е известен с това, че негова съпруга е известната актриса Салма Хайек. Очаква се след този ход на семейство Пино, други известни и богати личности от Франция да се включат с дарения за реставрацията на "Нотр Дам".