Унай Емери потвърди, че ще напусне треньорския пост в Пари Сен Жермен след края на настоящия сезон.

Испанският специалист съобщи новината на днешна пресконференция на парижани преди неделното домакинство на Гинган.

Емери призна, че е провел среща с президента на клуба Насер Ал-Келайфи, на която двамата са стигнали до решението да преустановят съвместната си работа.

Унай Емери пое ПСЖ през лятото на 2016 година с очакванията той да донесе международни успехи на тима от „Парк де Пренс“, по подобие на тези, постигнати с бившия му отбор Севиля. 

„Аз казах на играчите, на спортния директор Антеро Енрике и на президента Насер Ал-Келайфи, че всичко приключи. Благодаря на всички. Всичко, което остава пред нас е да спечелим финала за Купата на Франция“, коментира Емери.

„Имах среща с президента Насер Ал-Келайфи и спортния директор Антеро Енрике. Решихме заедно, че няма да продължим съвместната ни работа през следващия сезон. Срещата продължи час. Ние говорихме като приятели, които си изкараха хубаво времето заедно“, добави испанският специалист.

„Казах на играчите по-рано. Исках всички в клуба да бъдат наясно. Искам да благодаря на Насер, на Антеро, на ПСЖ и на играчите. Искам да благодаря на всички футболисти и на нашите фновете, които ни подкрепяха през последните две години.“

„Мисля, че това е най-доброто решение за всички. Радвам се, че напускам по този начин, с това чувство, с този дух. Отношенията ни са чудесни и ще се запазят приятелски“, продължи треньорът.

46-годишният испанец спечели една шампионска титла в Лига 1, две Купи на лигата и може да спечели за втори път купата на Франция, ако Пари Сен Жермен победи на финала третодивизионния Льо Ербие.

„Ако новият треньор има нужда от мен, аз съм готов да му предложа моето мнение. Проектът, който ПСЖ следва е солиден и ще продължи да се развива и да добавя големи и знакови футболисти. Следващият треньор ще намери голям клуб, с големи възможности.“

„Доволен съм от начина, по който се разделям с ПСЖ. Ще видя, кое е най-доброто за моето бъдеще. Аз съм фокусиран изцяло върху последните мачове, които ни очакват през сезона. Заедно с моето семейство ще решим кое е най-доброто за нас. Всичко, което ни предстои тук е финалът за Купата на Франция“, каза още Унай Емери.

Емери: Сосиедад винаги ми е харесвал

Унай Емери има оферта поставена на масата

Реал Сосиедад се спря на Унай Емери