Ултрасите на Сент Етиен провалиха привличането на френския полузащитник Антони Муние от Болоня. Двата клуба бяха договорили сделката, която в последния момент бе развалена след намесата на крайните фенове на френския отбор.

Муние е недолюбван от ултрасите на Сент Етиен заради своето минало свързано с Олимпик Лион.

След като Сент Етиен и Болоня обявиха трансфера на Муние, феновете на френския отбор се отнесоха изключително враждебно с играча и започнаха да му изпращат смъртни заплахи.

Ултрасите на Сент Етиен никога няма да забравят поведението на Муние от март 2012 година. Тогава след мача между Ница и Сент Етеин на стадион „Жофроа-Гишар“ той е заловен да пее песен срещу отбора на домакините.

„Аз съм готов да обясня на феновете. Направих грешка на младостта“, опита се да се извини Муние по време на представянето си на 27 януари.

Ултрасите все пак успяха да провалят трансфера на играча, въпреки че той дори бе представен като играч на „Сент Етиен“. В крайна сметка Муние се завърна в Италия.

Треньорът на Сент Етиен - Кристоф Галтие, взе отношение по случая с Антони Муние, чийто престой при "зелените" продължи едва четири дни.

"Ситуацията не е приятна за нито една от замесените страни. Това е правилното решение. Понякога не трябва да се срамуваме, когато отстъпваме назад", заяви Кристоф Галтие.

"Нашите цветове никога няма да бъдат твоите", плакат с такъв надпис очакваше Муние при пристигането му на тренировъчната база на Сент Етиен.

Публиката на рекордьора по титли на Франция даде ясен сигнал, че не желае 29-годишния атакуващ халф в състава на любимия си клуб.

Най-вероятно Муние ще играе под наем в италианския Аталанта до края на сезона. Футболистът е собственост на Болоня. Антони Муние носи екипа на Лион в периода 2007-2009 година, сега трябваше да доиграе сезона в Сент Етиен.