УЕФА заплашила Пари Сен Жермен с изваждане от Шампионската лига през следващия сезон, ако френският гранд не си вземе забележка и не изпълни правилата за финансовия феърплей, твърди El Pais. Изданието добавя, че притиснат по този начин ПСЖ обявил за продажба осем от своите футболисти в рамките на 48 часа.

Анчелоти направи откровено признание за ПСЖ

Запознати казват, че при все тази ситуация лично босът на тима Насер Ал-Келайфи се е свързал с агентите на осем футболисти, за да уговорят изходящи трансфери. Съгласно тиражираните слухове сред състезателите, с които клубът бил готов да се раздели попаднали Анхел Ди Мария, Хавиер Пасторе, Блес Матюиди, Лукас Моура, Юлиан Дракслер, Хатем Бен Арфа, Тиаго Силва и Серж Орие.

Дузпите в ПСЖ колкото милион евро

До момента тимът от „Парк де Пренс“ успя да продаде само двама от въпросния списък. Става дума за Серж Орие, който се присъедини към Тотнъм за 25 милиона евро и Матюиди, който пое към Ювентус срещу 20 милиона евро. Общият сбор на влязлата в клубната каса сума обаче е твърде малък, с оглед на големите харчове на „Парк де Пренс“ през лятото.

Същевременно El Pais пише още, че отношението на УЕФА първоначално не било така строго към Пари Сен Жермен, но след упражнен натиск от страна на Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и Ювентус, компетентните органи се задействали и поставили въпросния ултиматум на френския гранд.