Шампионът Лил се спаси от изненадващо поражение от Метц, завършвайки 3:3 на старта на Лига 1. „Песовете“ стигнаха до равенството в последната минута от добавеното време чрез ветерана Бурак Йълмъз.

Гостите поведоха чрез Свен Бодман в 23-ата минута, който се разписа с глава, но домакините изравниха след попадение на Фабиен Сентонз, а четири минути преди края на първото полувреме Ибрахима Ниане направи обрат.

В началото на втората част Фабиен Сентонз проби отдясно и стреля от границата на наказателното поле, реализирайки под напречната греда.

В 56-ата минута Метц остана с човек по-малко, след като Кики Куяте си изкача директен червен картон за грубо нарушение срещу Бурак Йълмъз и остави тима си с десет души.

Това активизира Лил и в следващите минути гостите упражниха натиск, който даде резултат в 59-ата минута, когато Бенжамен Андре реализира с глава, но попадението бе отменено заради засада, след като ситуацията бе преразгледана с ВАР.

Десет минути преди края на двубоя „песовете“ стигнаха до втори гол, когато Джонатан Иконе се възползва от пас на Исаак Лихаджи и реализира в долния десен ъгъл.

Драмата дойде в заключителните секунди на мача, когато Бурак Йълмъз проби в наказателното поле и от малък ъгъл реализира за крайното 3:3.

Останалите резултати в Лига 1 в неделя:

Рен - Ланс 1:1

Бордо – Клермон 0:2

Ница – Реймс 0:0

Сент Етиен – Лориен 1:1

Страсбург – Анже 0:2

Монпелие – Олимпик Марсилия от 22:00 часа