Отборите на Тулуза и Бордо затвърдиха тенденцията да правят запомнящи се мачове. Във втория кръг на Лига 1 „льо Теф“ съсипаха „жирондинците“ у дома с 4:1, а срещата завърши с червен картон за Никола Паола, който беше 7-и за последните 7 мача между съперниците.

След нулевото реми срещу Олимпик Марсилия на старта Тулуза беше крайно решен да се представи силно и да зарадва феновете. Затова и стартът на мача беше повече от впечатляващ.

Само три минути бяха нужни на Оскар Трехо да достави чудесна топка за 19-годишния защитник Иса Диоп и той да опъне мрежата зад вратаря Жером Приом. В 9-ата минута отново Трехо даде асистенция, този път за Кристоф Жулиен и домакините вече имаха комфортен аванс от 2:0.

След почивката Тулуза игра мъдро и дебнеше за всяка удобна възможност да хване Бордо в крачка. В 67-ата минута Мартен Брайтуайт стори тъкмо това, за да направи преднината на отбора си клсическа, а в 82-ата отново датчанинът се разправи с противника след хубав пас на Джеси Пи.

Почетният гол за Бордо бе дело на Исаак Киесе Телин, като шведският национал бе точен в 90-ата минута. Само 2 минути по-късно обаче Палоа бе изгонен за втори жълт картон за грубо нарушение и така „жирондинците“ завършиха мача с 10 души на терена.

Поражението беше първо за тях и засега те остават 13-и с актив от 3 точки след два кръга. Тулуза от своя страна заема трета позиция с 4 точки, като за момента изостава само от Лион и Ница, които са с пълен актив от 6 точки.

Лига 1, 2-и кръг, резултати от събота:

Нант – Монако 0:1

Анже – Ница 0:1

Лил – Дижон 1:0

Лориен – Бастиа 0:3

Рен – Нанси 2:0

Тулуза – Бордо 4:1