Отборът на Олимпик Марсилия записа трудна победа над Тулуза в Лига 1. Гостите се наложиха с 2:1 и задълбочиха кризата в тима на „виолетовите“, които вече се намират на една точка от зоната на изпадащите.

Марсилия пък продължава да заема третото място във временното класиране. Френският гранд събра актив от 59 точки – на четири след втория Монако и на пет от четвъртия Лион.

Мачът започна добре за гостите, които излязоха напред в резултата още в 10-ата минута на срещата. След изпълнение на статично положение, отбраната на домакините допусна колективна грешка, която им струва скъпо. След центрирането отдясно Лукас Окампос бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле на далечната греда и от близко разстояние откри.

Домакините обаче отговориха сравнително бързо и само девет минути по-късно резултатът отново бе равен. Тулуза се възползва от грешка при изнасянето на топката от страна на гостите и организира добра контраатака.

След остро подаване отляво успоредно на голлинията Мубеле Ндомбе се оказа на точното място и от няколко метра прониза вратаря на гостите.

Все пак по-опитният тим на Марсилия стигна до трите точки в 78-ата минута, когато Константинос Митроглу заби победния гол за своя тим. В заключителните минути на мача гостите пропуснаха още няколко отлични възможности за гол, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен.