Носителят на Купата на Франция – Тулуза, както и Олимпик Марсилия, отпаднаха на 1/16-финали в тазгодишното издание на турнира след изпълнение на дузпи. Тулуза не успя да се справи с третодивизионния Руан, след като редовното време и продълженията завършиха 3:3. При наказателните удари северняците спечелиха с 12:11, като вкараха всичките си 12 изстрела. За Тулуза накрая пропусна чилийският ляв защитник Габриел Суасо. Той вкара първата дузпа за своя тим, но тъй като играчите се бяха извъртели по веднъж зад бялата точка, започна повторение на изпълнителите. След него Абделджалил Саалуне вкара и изпрати тима от Нормандия напред. Така и двата участника на финала от миналата година вече са извън сметките, след като и Нант напусна турнира в събота.

Марсилия пък отстъпи на носителя на Купата на страната от 2019-а година Рен. Във всичките 120 минути резултатът беше равен 1:1 и там също се изпълни сериозна поредица наказателни удари, а Рен триумфира с 9:8. Съдията на срещата не взе отношение, когато вратарите и на двата отбора провокираха изпълнителите. При деветата дузпа нервният капитан на Марсилия Самюел Жиго прати топката в горната греда. Веднага след него зад топката за Рен застана 18-годишният талант Махамаду Надига и с мощен шут прати топката точно под гредата.

Иначе в редовното време срещата приключи 1:1, като най-напред Жордан Верету даде преднина на гостите. Мартен Терие изравни в 53-ата минута за Рен след подаване на Бенжамен Бориго. Така с поражението дългото чакане на Марсилия да спечелят трофея продължава, тъй като не им се е случвало от 1989-а година насам и са загубили всичките си четири финала, на които са се класирали след това.

Още един отбор от елита напусна, отстранен от по-нискоразреден противник. Шестият в Лига 1 Реймс отстъпи след изпълнение на дузпи на играещия в Лига Насионал (трето ниво) състав на Сошо. Редовното време завърши 2:2, след като Еманюел Агбаду откри за Реймс в 6-ата минута и след това изравни в 83-ата. При дузпите Сошо спечели с 5:4, след като техните играчи изпуснаха веднъж, докато тези на Реймс два пъти.

Воденият от Патрик Виера отбор на Страсбург отива напред, тъй като победи с 3:1 като гост Клермон. Елитният Лил се промъкна на осминафиналите след трудна победа с 1:0 над Расинг Клуб Франсез – исторически клуб от Коломб, който в момента се подвизава в четвърта дивизия. Единственото попадение вкара исланскиаят халф Хаакон Харалдсон в 33-ата минута.

Също с 1:0 продължава Льо Авър, който победи като гост Шатору от трета дивизия. От 5-а дивизия пък напред се класира Сен Прие, който отнесе с 4:1 на свой терен една лига по-нагоре играешия Роморантен. Последната среща от този кръг е на 24-и този месец, когато четвъртодивизионният Ентан Фение посреща Монпелие.

Веднага след срещата Рен – Марсилия беше изтеглен и жребият за осминафиналите. Пари Сен Жермен се падна като домакин на Брест, а в другото дерли Лион посреща Лил. Още една двойка между отбори от Лига 1 беше оформена – Страсбург е домакин на Льо Авър. Монако ще гостува на третодивизионния Руан, а Сен Прие от 5-а лига посреща Валансиен от 2-а. Останалите двойки са Льо Пюи Фут Оверн (4-а лига) – Лавал (2), Сошо (3) – Рен (1) и победителят от мача Ентан Фение – Монпелие ще бъде домакин на Ница.