Тулуза ще играе във финала за Купата на Франция, след като победи трудно с 2:1 сензацията в турнира през този сезон – втородивизионния Анеси. По този начин тимът на Филип Монтание ще срещне настоящият шампион в надпреварата Нант.

Тулуза поведе в резултата в 36-ата минута чрез Закария Абухлал, но в 45-ата минута Анеси си спечели дузпа, а Алекси Босети отбеляза наказателния удар за 1:1.

В края на втората част гостите успяха да стигнат до втори гол в 85-ата минута чрез Фарес Шаиби, но драмата обаче настъпи в добавеното време. Тогава Анеси вкара също второ попадение, много красиво при това, чрез Моис Саи Дион, който се разписа от воле от дистанция и можеше да прати мача в продължения, но тогава се намеси системата ВАР, която показа, че в ситуацията има засада и голът бе отменен.

По този начин Тулуза удържа победата и ликува, след като клубът достигна едва за втори път в историята си до финал за Купата на Франция. Отборът вдигна трофея през далечната 1957-е година, когато побеждава Анже в луд мач, завършил 6:3.

Финалът за Купата на Франция тази година между Нант и Тулуза ще се проведе на 29 април (събота) на „Стад дьо Франс“ в Париж.