Пари Сен Жермен трябва да реагира по шампионски след отпадането от Шампионска лига миналата седмица. Това заяви на пресконференция старши треньорът на парижани Томас Тухел. За тима предстоят два двубои от Лига 1 – гостуване на Дижон и домакинство на Марсилия. ПСЖ бе елиминиран от най-престижния европейски клубен турнир по правилото за голове на чужд терен от Манчестър Юнайтед след поражение у дома с 1:3 в реванша на ,,Парк де Пренс“.

Титлата във Франция е почти сигурна, след като съставът натрупа актив от 71 точки от 26 двубоя – с 14 повече от най-близкия преследвач Лил, който има и два мача повече от шампиона. ,,Най-важното нещо в спорта е да преглъщаш тежките загуби“, заяви Тухел на пресконференцията преди визитата на Дижон. ,,Тимът, щабът и аз самият искаме да покажем шампионска реакция“, коментира още германският специалист.

Играчите на ПСЖ бяха посрещнати хладно от своите привърженици, когато подновиха тренировки в събота, четири дни след като станаха първият отбор в историята на Шампионска лига, който е елиминиран от надпреварата след успех като гост в първия мач с 2:0. Тимът ще бъде без контузения германски полузащитник Юлиан Дракслер в следващите няколко седмици заради мускулна травма и нападателя Единсон Кавани, който е близо до завръщане за първия отбор. ПСЖ гостува на Дижон във вторник и приема у дома Марсилия в неделя. /БГНЕС