Старши треньорът на Пари Сен Жермен Томас Тухел не възнамерява да изпуска Адриен Рабио, въпреки че футболистът не може да се разбере с ръководството на клуба за подновяването на своя договор.

Настоящият контракт на 23-годишния футболист с парижани изтича в края на сезона.

Френският национал е основна трансферна цел на Барселона.

Рабио към момента е основна част от състава на Тухел, въпреки че отказа и последната оферта, която му бе предложена от шефовете на клуба.

„Аз наистина харесвам много Адриен. Той имаше труден момент, след като не попадна в състава на Франция за Мондиал 2018. Рабио е всеотдаен и винаги се стреми да демонстрира най-доброто, на което е способен. Той е изключително активен по време на тренировките на отбора“, коментира Тухел в интервю за „RMC Sport“.

„Рабио може да се адаптира към всяка система на игра. Ако е здрав, той е от съществено значение за нашия отбор. Има голям потенциал и е футболист, който знае какво означава да играеш за Пари Сен Жермен. За клуба е много важно да има играчи от този род“, добави германският треньор.

Барселона се опита да привлече Рабио през миналия летен трансферен прозорец, но Пари Сен Жермен отказа да продаде играча.

Шефът на ПСЖ нервничи заради Рабио

Ливърпул скоропостижно махна Рабио от радара

Рабио може да премине в Барселона като свободен агент