Треньорът на Байерн Мюнхен - Томас Тухел, се пошегува, че ако звездата на ПСЖ Килиан Мбапе иска трансфер на "Алианц Арена", би го взел с колело. Специалистът освен това похвали представянето на младия нападател Матис Тел, който прави много силен сезон до момента за баварците. 

"Да, той ще играе за нас. Това е ясно (смее се). Килиан е Килиан, той е необикновен. Той е много интелигентен, имаме добри отношения. Ако иска да дойде при нас, ще отида да го взема с колело. Но, мисля, че това не е реално", каза Тухел пред "Канал+". 

Специалистът коментира и възможността да срещне бившия си клуб ПСЖ в Шампионска лига. "Не обичам да се изправям срещу бившите си отбори. Във финала, защо не? Гледах Милан срещу ПСЖ, защото наистина обичам времето, което имах в Париж. Милан бяха впечатляващи. Сигурен съм обаче, че ПСЖ ще премине групата". 

Тухел говори и за представянето на 18-годишния Матис Тел. "Той е много ефективен. Това е невероятно. Трябва да помним, че е на 18 години, защото играе като 22-24-годишен футболист. Той е способен да променя изхода от даден двубой и го доказа срещу Галатасарай. Щастливи сме, че е при нас". 

"Харесвам това, че в Байерн винаги се мисли за победа. Загубихме за купата и беше ужасно - за мен и моя отбор. Ние не сме печелили Купата на Германия вече 4 години и това е катастрофално за Байерн. Ние обаче оставаме заедно и продължаваме да работим", каза наставника по отношение манталитета на Байерн.