Старши треньорът на Пари Сен Жермен Кристоф Галтие прие твърденията, че Килиан Мбапеима повече свобода на действие, играейки за Франция, признавайки, че ролята на звездата в нападение на парижани е „по-лимитирана“.

Мбапе прикова вниманието с коментарите си, след като се разписа при успеха над Австрия с 2:0 миналата седмица в Лигата на нациите, като „петлите“ се разминаха на косъм с изпадането от Лига А на турнира. 23-годишният футболист заяви, че е бил помолен „да върши различни неща“ за световните шампиони, където игра редом до Оливие Жиру в отсъствието на Карим Бензема, в сравнение с ПСЖ. „Анализът му е правилен. Той не е в същата схема на игра както в националния отбор. Със сигурност е по-ограничен в нападение с нас предвид типа играчи, с които разполагаме, но не смятам, че има по-малко свобода“, каза Галтие пред журналисти.

Той добави, че фактът, че ПСЖ не подписа с класически централен нападател през лятото означаваше, че Мбапе се е превърнал в по-главно действащо лице в атаката, осигурявайки пространства и възможности пред Лионел Меси и Неймар. „Бяхме убедени, че се нуждаем от четвърти играч с различен профил, за да имаме различни решения и опции. Този играч така и не дойде, което е жалко, но така стоят нещата. Мбапе има този тип футболист във френския тим в лицето на Оливие Жиру. Не разполагаме със същото, но имаме други профили“, коментира още наставникът на парижани.

Мбапе трябва да споделя светлината на прожекторите в клуба с Меси и Неймар, като бразилецът в момента води в голмайсторската листа на френската Лига 1 преди съботното домакинство на Ница.