Треньорът на Монако Леонардо Жардим заяви, че е решил да извади своята млада звезда Килиан Мбапе от титулярите през уикенда само и единствено за негово добро.

По руска заповед Мбапе забит на пейката

Нападателят изгледа от пейката победата с 4:1 над Дижон във втория кръг на френския шампионат, като партньорът му в атака Радамел Фалкао реализира хеттрик. Мнозина видяха в това знак, че 18-годишният играч е много близо до преминаване в Пари Сен Жермен, който предложи 180 милиона евро за подписа му.

Девет дни по-рано Мбапе получи контузия при 3:2 над Тулуза и Жардим заяви, че в момента играчът не е в най-добрата си кондиция. „Дали Мбапе е наказан? Не, съвсем не. Когато всичко се върти около едно 18-годишно хлапе, наша е отговорността да го защитим от бурята”, коментира португалският тактик.

Емери загадъчен относно Мбапе

Заплата от 18 милиона изпраща Мбапе в ПСЖ

„Винаги ще пазя играчите, които имат нужда да бъдат пазени. Моята философия е да играя с играчи, които са готови на 100 процента. Килиан не е в топ кондиция. Не, не е в най-добрата си форма.”

„Решението бе на клуба. Това значи, че го взехме аз, вицепрезидентът Вадим Василиев и спортния директор Антонио Кордон”, завърши Жардим.