Способностите и гъвкавостта на Букайо Сака никога не са били поставяни под въпрос, докато характерът му също премина няколко теста след пропуска от дузпа във финала на Евро 2020 и неуспех да се класира за Шампионската лига на клубно ниво. Сака все още не се е обвързал с нов договор с "артилеристите", но той помогна на Арсенал да се изкачи начело в таблицата на Висшата лига, като регистрира седем гола и шест асистенции във всички състезания този сезон, а легендата на отбора Тони Адамс сравни крилото с Лионел Меси.

"Мисля, че играчът на сезона е Сака. Момчето е просто феноменално. Имах малко съмнения с Гарет Саутгейт, който по време на Световното първенство го замени. Той е толкова добър, колкото Меси. Аржентинецът очевидно е в края на кариерата си. Дори когато го поставите под въпрос, той пропусна дузпата си на Евро 2020 и се завърна. Всеки път, когато го видя, той прави голове и бележи попадения. Феноменален футболист е и е най-добрият играч за Англия, както и най-добрият играч за Арсенал", сподели Адамс.

Сака регистрира три гола за Англия по време на Световното първенство през 2022 г., като цената му продължава да расте, докато се представя чудесно, както за страната си, така и за клуба си.