Капитанът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва сподели пред медиите, че по време на паузата за националните отбори е опитал да убеди звездата на Ливърпул Филипе Коутиньо да премине на “Парк де Пренс”.

Коутиньо преговаря с Барса, намекна негов съотборник

Парижани ще срещнат големи трудности в опита си да измъкнат бразилеца от лапите на мениджъра на “мърсисайдци” Юрген Клоп, който през изминалато лято така и не склони да го продаде на основния желаещ подписа му Барселона.

Амбициите на ПСЖ да привлече Коутиньо може да се окажат напълно обречени, тъй като самият футболист желае да премине именно на “Камп Ноу” и никъде другаде.

Коутиньо: Много съм щастлив... за момента

“Говорих му много. Надявам се, че преди края на сезона, дори преди Коледа, да ни споходи изненада. Също така се надявам да обмисли много неща и следващата година да работим заедно”, каза Силва пред Telefoot.

“Дадох му множество съвети, но най-важното е какво решение ще вземе той.

Също така отново по информация на Telefoot, ПСЖ вече е близо до финализирането на сделката по привличането на бразилския талант Маркус Вендел Вале да Силва – Вендел.

Коутиньо: Моля ви, не ме продавайте на ПСЖ

Според източници на ESPN парижани ще платят 10 милиона евро за 20-годишния полузащитник.

“Той е се представя на много високо ниво в Бразилия. Ако дойде в ПСЖ, ще му помогнем да се адаптира бързо към живота в Париж. Би ни бил от голяма полза”, сподели защитникът на френския гранд Маркиньос.