Капитанът на Пари Сен Жермен Тиаго Силва заяви, че не е искал да напуска клуба. Бразилският централен защитник се съгласи да остане с шампионите от Лига 1 за предстоящите финални срещи за Купата на Франция и Купата на Лигата, както и мачовете от заключителната фаза на Шампионската лига следващия месец, въпреки че беше потвърдено миналия месец, той ще си тръгне след края на сезона.

Силва се утвърди като клубна легенда след пристигането си от Милан през 2012 година и участва над 300 пъти за тима от Лига 1. След победата с 4:0 над Селтик в контрола преди няколко дни, той заяви:

"Това е специален момент за мен. Между привържениците и мен има много уважение. Попитаха ме дали мога да остана, но това не е мое решение. Сега не е моментът да говоря по тази тема", каза той.

"Ще има време да поговорим за това по-късно. Не исках да си тръгвам, но решението вече е взето. Уважавам [решението] и ще се съобразя с него. Няма допълнителни дискусии [за моето бъдеще]. Леонардо вече говори пред пресата. Не искам още да говорите за това. Разбирам темата, желанието ви да знаете какво се случва, но сега не е моментът за това", заяви още 35-годишният Силва.

„Разбирам, че искате да говорите за това, но сега не е моментът. Той е моят капитан, той е много надежден. Казвал съм това много пъти. Важно е той да е тук за финалите, а и за Лисабон в Шампионската лига. След това ще говорим за всичко това", сподели по темата пък старши треньорът на тима Томас Тухел.

Тази вечер от 22:10 часа ПСЖ и Сент-Етен ще определят носителя на Купата на Франция.