Старши треньорът на Аякс Ерик тен Хаг е бил интервюиран за работа в Манчестър Юнайтед този понеделник, разкрива „Daily Mail“. 52-годишният специалист е разглеждан като един от фаворитите за постоянен мениджър, който да поеме поста от Ралф Рангник през следващия сезон.

На „Олд Трафорд“ се надяват да вземат решение преди края на следващия месец и да разполагат с новия си наставник възможно най-скоро след края на сезона.

Юнайтед действа предпазливо по отношение на спекулациите за Тен Хаг. Източници до клуба настояват, че процесът по търсеното на нов мениджър, ръководен от футболния директор Джон Мъртоу и техническия такъв Дарън Флетчър, е приключил едва в началото на този месец. Така вече може да започнат първоначалните разговори с кандидатите.

Маурисио Почетино е основният претендент заедно с Тен Хаг, откакто Юнайтед назначи Ралф Рангник за временен наставник. Въпреки това шансовете на треньора на Пари Сен Жермен да оглави „червените дяволи“ са намалели през последните дни. Вчера дори се появиха информации, че именно Тен Хаг е новият фаворит за поста на „Олд Трафорд“.

52-годишният нидерландец е имал позитивни разговори с ръководството на Манчестър Юнайтед тази седмица, съобщава пък „Sky Sports“. Шефовете на английския клуб са останали изключително впечатления от визията и философията за играта на Тен Хаг, който е показал и доста добро ниво на владеене на английски език.

„Sky Sports“ допълва обаче, че ръководството на Манчестър Юнайтед на този етап не определя Тен Хаг като фаворит за поста, тъй като планира да проведе срещи и с други кандидати за мениджърската позиция. Сред тях се спрягат имената на испанците Жулен Лопетеги от Севиля и Луис Енрике, който в момента води националния отбор на Испания, както и на вече споменатия Почетино. Треньорът на Челси Томас Тухел пък вече не се разглежда като възможна опция.

Ерик тен Хаг е начело на Аякс от 2017 година и спечели две титли на Нидерландия, две купи на страната и изведе тима до полуфинал в Шампионската лига.

Мениджърският пост в Манчестър Юнайтед става вакантен в края на сезона, когато изтича договорът на временния наставник Рангник, който ще поеме консултантска роля в клуба.