Талантът от френския Рен, който е силно желан от Реал Мадрид, Едуардо Камавинга говори пред Ouest France за живота си и какво обича да прави на терена и извън него. Роденият във Франция халф хвана окото на Зинедин Зидан и легендарният французин го иска в Мадрид.

„Харесва ми да тичам и да се боря за колегите си. Ако не работя на терена майка ми и баща ми ще ми дърпат ушите. Двамата са постигнали всичко с много работа. Те са се потили и работили усилено, за да не ни липсва нищо. За мен сега е логично да работя много. Във всеки случай, без усилена работа, едва ли някога бих стигнал до това ниво“, заяви Камавинга.

„Майка ми ми каза да не се страхувам на терена и че ако го направя ще ми е трудно да се прибера у дома (смее се). Баща ми от своя страна ми каза, че никога не трябва да забравям да благодаря на Бог всеки ден, защото му дължим всичко. Ние сме много вярващи“, добави още той.

„Грижата за семейството ми не е от материална гледна точка. Родителите ми са щастливи, но мога да ги направя още по-щастливи. Преди този сезон никога не бях играл като опорен халф, научих се и сега оценявам тази позиция. Обичам да играя по-напред, когато пространствата са по-малки, но сега също ми харесва“, добави младокът.

„Преди не обичах да се защитавам, но сега ми харесва да правя шпагати, за да взема топката от противника. Предпочитам това пред другите единоборства. Намирам го за визуално по-красиво“, каза Камавинга.