Полузащитникът на Пари Сен Жермен Тиаго Мота откровено призна, че съотборникът му Марко Верати изпитва трудности от психологическо естество. Мота хвърли повече светлина върху неумението на колегата си да преглъща загубите.

25-годишният Верати играе в Лига 1 от лятото на 2012 година, като в последно време оставя впечатлението, че развитието му е не върви със същите темпове, както по-рано. Мота, който играе с плеймейкъра и в италианския национален отбор, счита, че това опира изцяло до характера на  съотборника му.

„Марко дойде тук от Пескара, клуб от Серия Б. Той направи преход към ПСЖ, а не към Лига 2”, заяви Мота пред „Л’Екип”. „Оказа се в един отбор с Карло Анчелоти, Златан Ибрахимович и Тиаго Силва. Ведага в тренировките си пролича разликата.”

„Той изглеждаше суров, все едно идва от Барселона или Милан, личеше си, че има талант.”

„Той прогресира в името на отбора. Има моменти, когато се справяме добре, а той се чувства добре. Когато тимът не се справя толкова успешно, не можеш да го намериш у дома, защото той има проблеми с това да приеме, че загубата е колективна, а не индивидуална.”

„Вътрешно Марко се самонавива: „Нямам право да губя”. Не той е човекът, който губи, а целият тим. Точно както побеждаваме заедно. Марко трудно приема този факт”, допълни Мота.