Уесли Фофана застана зад капитана на френския национален отбор Килиан Мбапе, след като информация за посещението на Мбапе в нощен клуб в Швеция предизвика вълна от критики. Това се случи в нощта, когато "петлите" победиха Израел с 4:1 в Лигата на нациите.

Критиките към Мбапе се появиха, тъй като нападателят на Реал Мадрид пропусна срещите на Франция срещу Израел и Белгия, но продължи да играе за клубния си отбор въпреки мускулната контузия, която получи през септември. Въпреки че се възстанови по-рано от очакваното и игра при загубата на Реал Мадрид от Лил в Шампионската лига, някои поставиха под въпрос ангажираността му към националния тим.

"Хората могат да правят каквото искат със свободното си време. Не бях чувал за тази история," коментира Фофана по въпроса.

"Килиан е страхотен човек и професионалист. Мисля, че понякога медиите отиват твърде далеч. Той е най-добрият френски играч, така че е нормално да се говори за него. За повече информация, трябва да питате самия Мбапе," добави защитникът.

Матео Гендузи, полузащитникът на Лацио, също защити своя съотборник: "Нямаме никакви съмнения относно Килиан. Той обича страната си и ще продължи да помага. Трябва да спрем да говорим прекалено много за него. Има почивни дни, може да прави каквото си иска."