Лил не можа да си тръгне с успех от визитата срещу Рен в 6-ия кръг на Лига 1, след като спорно съдийско решение остави „договете“ с човек по-малко при равенството 1:1.

Началото на мача определено премина с превес на домакините, които обаче не можеха да извлекат максимума от контрола върху топката. В 13-ата минута те имаха шанс за нещо по-добро, когато Стивън Морейра отне от Ерик Ботеак и започна контраатака. С няколко паса топката стигна до Пол-Жорж Нтеп, който с гръб към вратата хубаво разпредели наляво към Джовани Сио. Бившият играч на Базел шутира мощно с левия крак и изпрати кълбото доста встрани покрая далечната греда.

Лил отвърна с добра атака в 17-ата минута, когато Софиан Буфал намери с хубаво подаване Ясин Бензиа в пеналта. Последва нисък шут по тревата, която вратарят Абдулайе Диало парира с крак.

Гостите постепенно набраха инерция и в 23-ата минута бяха изключително близо до гола. Ботеак изпълни по чудесен начин пряк свободен удар от около 27-28 метра, а Диало можеше само да изгледа как кълбото разтресе напречната греда близо до сглобката.

След паузата подемът на „договете“ доведе гол на Буфал в 49-ата. Жуниор Тало получи добро подаване отдясно и отправи късо центриране към границата на наказателното поле, където Буфал с левия крак засече от движение и прониза близкия долен ъгъл за 1:0.

Острието на гостите имаше отличен шанс да увеличи преднината на отбора си в 65-ата минута, когато при контраатака бе изведен сам отляво, ала топовният му изстрел към далечния горен ъгъл прелетя на сантиметри в аут.

Така се стигна до ключовият момент за Рен в 69-ата минута. В нея Сио бе изведен очи в очи с Винсънт Енияма, който посегна да отнеме топката от краката му, ала после прибра ръцете си. Нападателят обаче я поведе в страни и тръгна да пада малко преди контакта с вратаря. Реферът се заблуди и посочи бялата точка, а това не му остави друг избор, освен да изгони Енияма.

Няколко минути бяха нужни, за да се озаптят протестиращите играчи на гостите и да се извърши смяна, за да влезе резервният страж Майк Менян. 20-годишният французин успя да отрази изстрела на Нтеп, който шутира право в центъра.

Секунди по-късно обаче Рен направи добро разиграване отляво, което завърши с центриране към Сио при далечната греда. Той отклони за Нтеп, който от няколко метра нямаше как да сбърка и оформи крайното 1:1.

Хиксът позволи на Рен да запази позицията си в челото, където с 13 точки те заемат второто място. Лил от своя страна е десети със 7 пункта, като регистрира 4-о равенство в 6-те си мача дотук.