Отборът на Сент Етиен изпусна победата в мача с Амиен. Двубоят на "Жофроа Гишар" завърши при нулево равенство, но домакините само могат да съжаляват, че не стигнаха до попадение, а за това помогнаха донякъде системата VAR и арбитрите. 

Два гола на "зелените" бяха отменени след намесата на видеоарбитража, а една чиста дузпа не беше дадена за тима от съдията Тома Леонар. И с това устремът на домакините към трите точки беше спрян и те така и не успяха да намерят мрежата на съперника. 

Още от самото начало Сент Етиен тръгна напред и стигна до няколко опасни възможности, но не и до гол. Първата спорна ситуация в мача беше в 24-та минута, когато "зелените" поискаха дузпа, но след намеса на системата VAR такава не беше дадена. И донякъде с основание. 

Домакините продължиха да атакуват и да търсят попадението и в крайна сметка стигнаха до такова. То падна в 44-та минута и негов автор беше Вахби Хазри. Но отново се намеси системата VAR и се вдидя, че той е бил в засада по време на подаването към него и голът не беше зачетен. Така почивката дойде при 0:0. 

Последваха равностойни минути, в които отново Сент Етиен беше по-активният отбор, но не намираше път към вратата на съперника. В крайна сметка те пак стигнаха до попадение чрез Хазри, но и то беше отменено след намесата на VAR, макар реферите и Тома Леонар дълго да се чудиха как да постъпят. 

Само две минутки след това Леонар не даде и чиста дузпа за нарушение срещу играч на Сент Етиен и съвсем закопа тима с най-много титли на Франция в историята. А за да е пълна мизерията на домакините, те можеха да инкасират и гол в 85-та минута, но тогава ударът на Хуан Отеро от изгодна позиция не намери целта. 

Така в крайна сметка мачът завърши при нулево равенство и след тази развръзка "зелените" продължават трети мач без победа. Но добрата новина за тях е, че все пак са единственият друг отбор, освен лидера ПСЖ, който още не е допускал загуба. Със своите шест точки, тимът е на 8-та позиция. Амиен пък взе четвъртата си точка и е на 14-та позиция.