ПСЖ записа 12-а поредна победа в Лига 1, след като се наложи с 1:0 над Бордо в мача от 34-ия кръг на първенството. Единственото попадение в срещата бе дело на Джовани Ло Селсо в 77-ата минута. Сртажът на парижани Афонс Ареола обаче бе в ролята на главния герой, тъй като донесе успеха за шампионите с невероятните си намеси.

В 13-ата минута Джовани Ло Селсо пласира удар от границата на наказателното поле към левия ъгъл, но Беноа Костил го отказа с блестящо спасяване.

Шест минути по-късно слаб удар от границата на наказателното поле от страна на Мартин Брайтвайт беше спасен с лекота от Алфонс Ареола.

Шампионите продължиха с атаките и малко не им достигна да открият резултата в 27-ата минута. Дани Алвеш завъртя брилянтно центриране в наказателното поле, Единсон Кавани засече с глава от центъра на пеналтерията, но топката премина на милиметри над напречната греда.

Парижани продължиха да натискат съперника, а секунди преди края на първата част Килиан Мбапе и Хавиер Пасторе се отчетоха с пропуски.

Едва три минути след началото на втората част ПСЖ откри резултата. Голът на Единсон Кавани обаче не бе записан, тъй като бе отсъдена засада.

В 51-ата минута Мартин Брайтвайт продължи да създава проблеми за парижани. Той пое подаване на границата на полето, но плъзна топката встрани от дясната греда.

В 64-ата Лукас Лерагер пласира удар от границата на наказателното поле към долния ляв ъгъл, но Алфонс Ареола внимаваше.

Точно десет минути по-късно отново се наложи намесата на стража на гостите. Той отрази удар с глава на Пабло от наказателното поле. Последният стигна до прецизно прехвърлящо подаване, но не успя да надиграе вратаря с опита си в дясната страна на целта.

Парижани все пак първи се добраха до откриващото попадение в 77-ата минута. Центрирана топка от корнер се отклони в главата на Кавани и попадна право на крака на Ло Селсо, който от границата на наказателното поле разстреля вратата на Бордо за 1:0.

Така ПСЖ не допусна изненада срещу 11-ия Бордо, който е с актив от 43 точки. Френският шампион пък вече закръгли точките си на 90 и е на цели 20 пред втория Монако.