Бордо победи Лил с 3:2 в мач от 27-ия кръг на Лига 1, предложил страхотен трилър с пет гола, обрати и червени картони.

Гостите откриха резултата в 19-ата минута чрез Валентин Вада, който се възползва от техничен пас с пета на Гаетан Лаборд и с точен изстрел вкара за 1:0.

Малком можеше и да удвои аванса на своя отбор, но ударът му от далечно разстояние бе спасен със сетни усилия от Енеяма. Вада също имаше добра възможност в началото на втората част, но не бе точен.

В 64-ата минута Лил получи дузпа за нарушение в наказателното поле, а Никола Дю Превил реализира за 1:1.

Само 2 минути по-късно „кучетата“ вече водеха след груба грешка на вратаря. Едер премина през двама бранители в бяло, след което стреля в тялото на Седрик Карасо. Вратарят обаче действа неумело и позволи на топката да мине покрай него за 2:1.

Ключово за жирондинци се оказа влизането в игра на Адан Уна в 76-ата минута. Само 3 по-късно французинът реализира за 2:2, засичайки по перфектен начин от воле центриране от корнер. Винсен Енеяма бе затруднен и от лек рикошет в главата на бранител пред него.

В 80-ата минута домакините останаха и с човек по-малко след втори жълт картон на Жулиан Палмиери. И след още 2 минути Лил получи нов удар след трети гол на Бордо. Той отново бе дело на Уна и дойде след перфектна бърза контра атака на гостите и пас на Жереми Менес, след който Уна стреля успешно за 3:2.

До края домакините се втурнаха в атаки, но не успяха да заплашат особено вратата на съперника. Те завършиха двубоя с 9 души, след като в добавеното време втори жълт картон получи и Рио Мавуба.

В класирането Бордо е на пето място с 42 точки. Лил е на 14-а позиция с 29.

В другите мачове в събота вечер:
Анже - Бастия 3:0
Нанси - Тулуза 0:0
Рен - Лориен 1:0