Страсбург победи с 2:0 Реймс като гост в мач от 32-ия кръг на Лига 1. Така Страсбург взе важни точки в борбатра за оцеляване, тъй като към момента е само с 1 точка пред 17-ия Брест. Реймс пък се намира на осмото място във временното класиране. 

Срещата започна със светкавично попадение на гостите. Хабиб Диало се извиси във въздуха и засече центриране, пращайки топката с глава в мрежата на Реймс за 1:0 - още в първата минута на двубоя. Асистенцията бе за Диара.

Двамата комбинираха и в 37-ата минута, когато Страсбург нанесе втория си удар. Диало получи добър пас в наказателното поле на домакините и преодоля вратаря с удар по земята за 2:0. 

Реймс започна второто полувреме силно, като често футболистите на Уил Стил изсипваха топката в пеналтерията на Страсбург, но така и до чисто положение не се стигна. В 57-ата минута Кай Сирхаус овладя пас и опита късмета си извън наказателното поле, но Матц Селс спаси.

В 74-ата минута пък Джуня Ито стреля в долния десен ъгъл на вратата, но стражът на Страсбург отново се намеси отлично. Фоларин Балогън нацели напречната греда в 83-ата минута, а в продълженията той стигна до още една отлична голова възможност. Нападателят стреля от движение, но топката мина на сантиметри от целта.