Тимът на Страсбург ще мери сили срещу Гинган за Купата на Франция, след като победи във втория полуфинал Бордо с 3:2. Мачът бе повече от зрелищен, изпълнен с много обрати и положения, но все пак домакините съумяха да пречупят опонента.

Иначе Юнус Санкаре даде тон за головата фиеста на „Стад дьо ла Мено”, извеждайки Бордо напред. Топката бе центрирана от корнер, а вратарят на Страсбург се намеси безобразно, чистейки на дузпата. Там бе Санкаре, който с топовен изстрел откри резултата – 0:1 за Бордо.

В 49-ата минута пък дойде ред на стража на Страсбург да се намеси слабо, след като не отрази лека топка в неговия обсег, а вместо това я изби напред, където Ажорк я посрещна и с плътен изстрел изравни резултата – 1:1. Шест минути по-късно пък Кени Лала бе видян прекрасно отдясно, а той напредна и пусна успореден пас за Лебо Мотиба. Той бе останал на празна врата и с премерен удар обърна резултата за Страсбург.

Гостите от Бордо опитаха да върнат пасива мигновено, но вместо това след час игра вече губеха с два гола. Ажорк посрещна центрирана топка с глава и я върна към далечната греда за Мотиба, който отблизо направи 3:1.

Все пак до края на срещата тимът на Ерик Бедуе върна едно попадение чрез Джими Брианд. Силите на „жирондинците” обаче стигнаха само до това и те отпаднаха за Купата на Лигата.