Страсбург, Реймс и Метц постигнаха победи в третия кръг на френската Лига 1. Тимът от Елзас се наложи над Тулуза с 2:0 в домакинството си. Първото попадение за тима на Патри Виейра вкара Еманюел Емега в началото на второто полувреме след асистенция на Жан Белгард. Самият Белгард направи 2:0 в края на мача. Страсбург има 6 точки от три мача и влече в Топ на класирането, а Тулуза остава с 4 точки.

Реймс спечели като гост на Монпелие с 3:1. Гостите поведоха в резултата с 2:0 с попадения на Юнес Абделамид и Теди Тюма. Южняцъте успяха да върнат един гол в добавеното време на първата част чрез Муса Ал-Тамари, но Тюма върна аванса от два гола на Реймс с второто си попадение в мача. Успехът на Реймс можеше и да е по-убедителен, но Умар Диаките пропусна дузпа. Тимът на Реймс също има 6 точки, но заради по-добрата си голова разлика е на трета позиция.

Метц се наложи над Клермон като гост с 1:0. Победния гол за гостите вкара грузинецът Жорж Микаутадзе, който е роден в Лион. Отборът на Мец събра вече 4 точки и е съсед в класирането с Монпелие и Тулуза.

Резултатите:

Страсбург - Тулуза - 2:0

Клермон - Метц - 0:1

Монпелие - Реймс - 1:3