Страсбург нанесе първа загуба на Олимпик Марсилия през сезона, след като го победи у дома с минималното 1:0 в последен двубой от шестия кръг на френската Лига 1. Единственото и победно попадение отбеляза Диего Морейра в 40-ата минута на срещата.

Домакините показаха изключително интензивна и нападателна игра през първото полувреме и създадоха няколко чудесни възможности пред Херонимо Рули, който също трябваше да прави важни спасявания.

В деветата минута Дилан Букуа стреля опасно, но прати топката покрай левия страничен стълб. Натискът на домакините продължи, а в 16-ата Андрей Сантош се свлече в наказателното поле, но съдията подмина претенциите му. Емануел Емега пък стреля с глава след центриране в 28-ата минута, но прати топката над вратата. Пет минути след това Емета овладя топката на границата на наказателното поле и я насочи към лявата част от вратата, но Херонимо Руи спаси.

Вратарят на Марсилия, обаче, капитулира в 40-ата минута. Диего Морейра бе изведен от Себастиан Нанаси на скорост в наказателното поле от Себастиан Нанаси и веднага стреля във вратата за 1:0.

През втората част пък Марсилия взе инициативата в търсене на изравнителното попадение. Със сериозни пропуски се отличиха Мейсън Грийнууд и Нийл Мопе, а и вратарят Джордже Петрович бе непробиваем под рамката си.

В 55-ата минута сърбинът направи брилянтно спасяване при удар на Грийнууд. Единадесет минути по-късно стражът на Страсбург спаси и удар на Мопе, а Грийнууд получи нов шанс за изстрел в 70-ата минута, когато се оказа с топката на границата на наказателното поле, но не уцели вратата.

По този начин удържа победата и с актив от девет точки излезе на осмото място в класирането. Марсилия пък остава на третата позиция с 13 точки, като изостава с три от лидерите Пари Сен Жермен и Монако.