Лил взе само точка от гостуването си на Нант във втория кръг на Лига 1, макар че беше по-добрият отбор и създаде голям брой голови положения. Стражът на домакините Албан Лафон обаче имаше ден и спаси тима си от сигурна загуба.

"Канарчетата" откриха с гол на Моузес Саймън в 28-ата минута, като това беше и единственият им точен удар в двубоя. Натискът на Лил донесе изравнително попадение четвърт час преди края, а негов автор стана новото попълнение Исмайли.

Саймън нацели греда в 25-ата минута, но малко по-късно вдигна на крака феновете на "Стад де ла Божоар". Нигерийският нападател вкара отблизо след центриране от корнер и отклонена топка от Жирото. Лил можеше да изравни още преди почивката, но Лафон. по блестящ начин отрази удар на Джонатан Бамба.

Второто полувреме премина при сериозна доминация на гостите. В 59-ата минута гредата спря Бенжамен Андре, но усилията на "песовете" дадоха резултат в 76-ата минута, когато привлеченият от Шахтьор (Донецк) Исмайли направи двойно подаване с Джонатан Дейвид и опъна мрежата с хубав диагонален изстрел.

Лил потърси пълния обрат, но Лафон продължи със силните си изяви и не допуна отборът му да загуби. Равенството е второ за Нант и носителят на Купата на Франция се намира на 9-о място в класирането, а Лил излезче начело преди останалите мачове от кръга.